SIERADEN VAN GERECYCLED GOUD

Mijn sieradencollectie bestaat voornamelijk uit gerecycled goud. Dit past het beste bij mijn manier van werken. Het grootste deel van mijn sieraden wordt gegoten. Hiermee kan ik fijne ontwerpen en gedetailleerde patronen maken. De gietsnippers die ik hiervoor gebruik zijn 100% gerecycled.

Na het gieten blijft er restmateriaal over, dit gaat terug naar het recyclebedrijf dat het goud weer ontdoet van verontreinigingen. Hiervan worden opnieuw gietsnippers gemaakt en zo is het cirkeltje rond.

SIERADEN VAN FAIRTRADE GOUD

Op aanvraag kan ik een deel van mijn collectie ook in fairtrade goud maken. Echter beperk ik mij hierin tot sieraden die van plaat en draad gemaakt kunnen worden of die in aarde gegoten kunnen worden. Ik kan dus niet alles van fairtrade goud maken. 

Sieraden van Fairtrade goud

Over Fairtrade goud

Het investeren in eerlijk goud heeft een directe positieve invloed op verandering in de goudwinning. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw trouwringen van Fairtrade goud te laten maken.

Wereldwijd werken 20 miljoen mensen in kleinschalige goudmijnbouw. Veel van hen werken onder slechte arbeidsomstandigheden en houden weinig rekening met het milieu. De kleinschalige mijnbouwers en hun families zitten gevangen in een vicieuze circel van armoede, uitbuiting en illigaliteit. Wanneer mijnbouworganisaties voldoen aan de Fairtrade standaard, ontvangen goudmijnbouwers een betere prijs voor het goud.

De prijs voor gecertificeerd goud is conform de geldende wereldmarktprijs, plus een premie van 10% voor inspanningen die zij plegen om te voldoen aan de standaard. Daar bovenop kunnen ze nog een extra premie ontvangen van 5% wanneer zij zich houden aan meer strikte milieueisen, zoals goudwinning zonder het gebruik van kwik. De premie komt ten goede aan de hele gemeenschap, die democratisch beslist waarvoor deze gebruikt wordt.

Tot voor kort kwam al het Fairtrade goud uit de Sotrami mijn in Peru. Steeds meer mijnbouwgemeenschappen in Zuid-Amerika en Afrika zijn inmiddels op weg naar certificering.

www.fairgold.org
www.maxhavelaar.nl
www.opwegnaargoedgoud.nl

Bezoek ook eens mijn andere webshop GoLDFABRIK.
Hier verkoop ik sieraden van verschillende ontwerpers die met Fairtrade en Fairmined goud en zilver werken.
www.goldfabrik.nl

GoLDFABRIK Online Shop voor Fairtrade Designersieraden

© 2014 - 2017 Nadine Kieft Jewelry Online Shop & Atelier Amsterdam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel