Inspiring Artist: Rutger Termohlen

NOVEMBER 2020 BREDA

RUTGER TERMOHLEN
KUNSTENAAR & TATTOO ARTIST  

 

Rutger Thermolen

Rutger Termohlen 

Vandaag neem ik jullie mee naar Breda naar Bunkertattoo. Ik krijg een nieuwe tattoo van mijn favoriete kunstenaar Rutger Termohlen. Eerder nam ik jullie mee in de wondere wereld van Rosa de Weerd wiens tattoos aanleiding waren voor een sieradenshoot. Nooit had ik gedacht dat ik zelf de stap zou wagen, maar ik ben de 40 onlangs gepasseerd en spijt krijgen daar ben ik te oud voor.

Onlangs ben ik tattoos als draagbare kunst gaan zien. En sinds de kop eraf is ben ook ik addicted. Heeft niets met verslavende pijn te maken, maar alles met persoonlijke koesteringen voor altijd bij je willen dragen. Een tattoo is niet enkel een mooi plaatje, het vertelt een verhaal vormgegeven door een kunstenaar. Het is een draagbaar kunstwerk dat zich onder je huid nestelt. 
 

Ontwerp bespreken

Bespreken van het ontwerp

Tattoos zijn vertaalde emoties. Net als sieraden. Op Instagram volg ik verschillende tattoo kunstenaars. Rutger heeft mij al eerder getattoeëerd met een geweldige tattoo van een ekster. Die voelde meteen eigen. Het leukste is om je te laten verassen. De mooiste dingen ontstaan wanneer een kunstenaar de vrije hand krijgt. (Zie ook Free the Artist.)
 

Tattoo ontwerp

Tattoo ontwerp van Rutger Termohlen
 

Positioneren tattoo

Spelen met optische effecten. Een goede tattoeëerder weet wat positionering en afmeting doen. 
 

Tattoo artist at work

No pain no gain 
 

Rutger Thermolen

Brabantse gezelligheid

Het idee achter de nieuwe tattoo is een tweeluik, een dag en een nachtvlinder. Omdat tegenstellingen het leven mooi en interessant maken. Ik laat mij verrassen door Rut's creativiteit. 
 

Day and Night Butterflies by Rutger Thermolen

Dag en Nachtvlinder. Leven en Dood. Happy en Sad. 

Rutger's roots liggen in de graffiti scene. Hij heeft een sterke eigen stijl waarin de invloed van graffiti duidelijk zichtbaar is. Zijn werk is gericht op het dier in de mens en het menselijke in dieren. Ik ben me er zelf niet eerder bewust van geweest, maar dit speelt deels ook in mijn werk. Het kleurgebruik in zijn kunstwerken vind ik waanzinnig aantrekkelijk en naar de verhalende gelaagde beelden kan ik uren blijven kijken.
 

Kunstwerk van Rutger Termohlen

Mixed media artwork door Rutger Termohlen. Deze hangt bij ons thuis aan de muur. Elke dag word ik blij van de kleuren.
 

Drawing, Mixed Media by Rutger Termohlen

Drawing, Mixed Media, 2020 Rutger Termohlen via Instagram @turmoiltattoo
 

Work in progress Rutger Termohlen

Work in progress in de studio van Rutger Termohlen via Instagram @turmoiltattoo
 

ARTIST RUTGER TERMOHLEN: @TURMOIL_TATTOO

PHOTOS: JORDAN SURENTU

TEXT: NADINE KIEFT

TATTOO SHOP: BUNKER TATTOO

© 2014 - 2022 NADINE KIEFT JEWELRY | sitemap | rss