Verlovingsring

Een verlovingsring kopen doe je als het goed is maar 1 keer. Lastig kiezen? Lees onze tips.

 

5 TIPS VOOR DE ULTIEME VERLOVINGSRING

- De meeste vrouwen willen glimmertjes.​ Kies niet wat jouw smaak is maar wat bij jouw vriendin past. Jij houdt misschien niet van bling bling, maar het zal je verrassen hoeveel vrouwen toch voor die diamant vallen. Wij zien het dagelijks in ons atelier. Vrouw komt binnen met de mededeling dat ze geen diamant hoeft. Maar alles wat ze eruit pikt zijn toch ringen met diamantjes. 

- Het hoeft geen triple excellent geslepen superwitte diamant te zijn. Wij zijn enorme fan van fancy diamanten, ofwel kleurdiamanten. Wist je dat er ook chocolate brown, off white, champagne, framboise, forest green en cognackleurige diamanten bestaan? Kijk gewoon wat bij haar past. Houdt ze van natuur, misschien is een forest green diamant iets voor haar. Is jouw vriendin een superlieve warme persoonlijkheid, dan past een chocolate brown diamant bij haar. Is zij een supersprankelende uitgesproken persoonlijkheid, misschien is een roze diamant wel iets voor haar. 

- Klein of groot, het moet bij je vriendin haar persoonlijkheid passen. Klein of groot, 1 of meerdere stenen? Wil je graag een klassiek design, hou het dan bij 1 steen of kies een ring met drie witte diamanten naast elkaar. Wil je een ring met een artistieke uitstraling kies dan voor een diamant met een slijpsel zoals rose cut, een ring met een edelsteen gecombineerd met diamanten of een ring met een bijzondere structuur. Groot of klein, dat is afhankelijk van of jouw vriendin een meer bescheiden type is of dat het best een beetje out there mag zijn omdat zij het type is dat er geen doekjes om windt.

- Hoe bepaal je de ringmaat? Er zijn natuurlijk trucjes zoals een van haar favoriete ringen op een lineaal leggen, de binnendiameter afkrassen met een pen of stiekem een ring van haar op laten meten. Maar de enige echte betrouwbare methode is als jouw vriendin zelf haar ringmaat op laat meten door een goudsmid of juwelier. Dit lukt niet altijd als het een verrassing moet zijn. No worries! Wij kunnen vaak toch een inschatting maken van de maat en maken het beste de ring achteraf op maat. Kan ze gelijk het atelier zien waar de ring vandaan komt. Het achteraf op maat maken valt onder onze service.

- Online bestellen of iets unieks laten ontwerpen? Het grote voordeel van langskomen in ons atelier is natuurlijk dat wij 1 op 1 onze expertise met je kunnen delen. Wij kunnen dan ook voor jouw op zoek gaan naar een geschikte diamant bijvoorbeeld. Lukt het niet om langs te komen dan is online bestellen natuurlijk een heel efficiënte manier. Alle ringen in onze webshop zijn ontworpen met een gedachte erachter. Je krijgt het beste ontwerp voor de beste prijs. Is het toch niet wat je ervan had gedacht of heeft je vriendin toch een andere smaak, dan is het geen probleem om de ring te ruilen voor een ander ontwerp.

 

Hieronder vindt je 12 favorieten uit onze collectie

Sorteer op
 • Verlovingsring met natural light brown diamant
  Verlovingsring met natural light brown diamant

  Elegante verlovingsring met natural light brown diamant van 0.75 caraat, gemaakt in 18k geelgoud.

 • Oda ring met grote champagne diamant
  Oda ring met grote champagne diamant

  Ring Oda in 18k geelgoud met een grote cushion cut champagne diamant van 1.09 caraat en 4 F-vvs diamanten van 0.04 caraat. Wat een beauty! One of a kind.

  € 4.550,00
 • Fijne takjesring met diamant
  Fijne takjesring met diamant

  Fijne takjesring van 14krt geelgoud met een witte FG-si diamant van 0.21 caraat in kroontjeszetting. Prachtige ring als verlovingsring.

  € 1.250,00
 • Queen of Diamonds
  Queen of Diamonds

  Queen of Diamonds is een echte eye catcher. De ring is gemaakt van 18krt goud en draagt een natural brown diamant van 1.57 caraat in een bijzondere zetting. Supermooi als verlovingsring.

  € 4.750,00
 • Art deco geinspireerde ring met diamant
  Art deco geinspireerde ring met diamant

  Prachtige ring van 14krt geelgoud met een art deco motief met een witte H-si diamant van 0.25 caraat in 4-pootzetting. Erg mooi als verlovingsring. De ringmaat is 17,5 mm. Ivm met het patroon groter of kleiner maken in overleg.

  € 1.690,00
 • Lotus ring met roze diamant
  Lotus ring met roze diamant

  Lotus ring gemaakt van 18k geelgoud met een fantastische treated pink diamant van 0.42 caraat en 4 cape-vvs diamanten van in totaal 0.43 caraat. Bij de roze diamant zit een certificaat. Roze diamanten zijn erg populair maar…

  € 5.600,00
 • Ring Iris met natural brown diamant
  Ring Iris met natural brown diamant

  Ring Iris met natural brown diamant

  € 4.250,00
 • Rosa Nora ring met diamant
  Rosa Nora ring met diamant

  Sierlijke ring Rosa Nora met grillige olijvenblaadjes en een witte F-vvs2 diamant van 0.09 caraat. Ring met een romantische uitstraling. Gemaakt in 14 krt geelgoud.

  € 895,00
 • Roodgouden ring met diamanten
  Roodgouden ring met diamanten

  Ring van 14krt roodgoud met een mooie diamant FG-vs van 0.24 caraat in kroonzetting en 10 diamanten van in totaal 0.015 caraat rondom. De ringmaat is een ruime maat 17,5 mm. Het betreft een enkelstuk waarvan de maat niet kan…

  € 1.950,00
© 2014 - 2022 NADINE KIEFT JEWELRY | sitemap | rss